Bel ons nu: 03 766 04 48

Chocoladeleidingen en constructies

Dubbelwandige leidingen .

Een deel van de leidingen zijn dubbelwandige leidingen. Chocolade moet namelijk continu op een temperatuur van rond de 50°C worden gehouden. Zo niet zal de chocolade stollen in de leidingen. Dubbelwandige leidingen dienen aan de binnenzijde voor het transport van de chocolade en aan de buitenzijde voor het transport van warm water. Laskwaliteit is hier zeer belangrijk: enerzijds voor het vermijden van lekkages want chocolade mag niet in aanraking komen met water en anderzijds mag je de las bijna niet zien of voelen, anders kan er zich chocolade vastzetten in de groeven. Om aan deze eisen te voldoen zijn onze monteurs gecertificeerd.

Hygiënische werken :

Alle leidingen die in de chocoladefabriek gelegd zijn, voldoen aan de voedingseisen vooropgestelde normen . De European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) schrijft, vanuit de industrie, de normen voor, inzake ontwerp en materiaalkeuze, waaraan apparaten in de voedingssector moeten voldoen om hygiënisch produceren toe te laten. We moeten zeer hygiënisch te werk gaan, zowel op vlak van ontwerp als de uitvoering. Hiervoor worden alle leidingen ontsmet, op druk getest en afgedicht tot de effectieve plaatsing. Deze werkzijde is noodzakelijk aangezien de leidingen niet meer ontsmet kunnen worden na plaatsing daar chocolade in geen geval in aanraking mag komen met water.